LAGERTØMMING OPPTIL 50%
Søk

Angrett & reklamasjon

ANGRERETT

Du har normalt 14 dagers angrerett på varer du har kjøpt i nettbutikken, i henhold til angrerettloven. Det betyr at du har rett til å returnere en vare dersom du innen 14 dager etter at du har mottatt den gir oss beskjed om at du ønsker å benytte deg av angreretten.  Du får hele kjøpesummen tilbake, men du står for fraktkostnaden for returen. I tilfelle produktet ikke returneres i perfekt stand, kan  Design4u ha rett til å gjøre fradrag for dette ved tilbakebetaling. Varen skal returneres med originalemballasjen. Vennligst skriv inn navn og ordrenummer, samt informasjon om hvordan tilbakebetaling skal skje. Tilbakebetaling skjer normalt innen 5-14  virkedager, dog senest innen 30 dager, etter at vi har mottatt og godkjent returen. Vær oppmerksom på at eventuell faktura må betales selv om du returnerer varen. Tilbakebetaling av ordrebeløpet skjer etter godkjent retur. Vennligst kontakt oss før du returnerer en vare. Ved betaling med faktura/delbetaling, merk at faktura/etableringsgebyr skal betales.

Ved kjøp av et produkt som er spesialprodusert [bestillingsvare] eller på annen måte tilpasset spesielt for deg, gjelder ikke angreretten. Dette kan for eksempel være en sofa, tv-benk eller skjenk i et bestemt stoff og farge som er laget akkurat for deg.

Angreretten gjelder for varer kjøpt hos oss unntatt bestillingsvarer  som produseres helt ekslusivt til deg. Du betaler derfor et depositum på 50% av møbelets pris i forbindelse med bestillingen. Som utgangspunkt kan spesial-bestillinger ikke annulleres, men skulle det likevel skje, vil depositumet ikke bli refundert.

Vær oppmerksom på at angreretten/returretten ikke gjelder for bedriftskunder.

RETUR

Ønsker du å returnere en vare?

Slik gjør du:

1. Gi oss beskjed senest 14 dager etter du mottok varen. Si ifra om du ønsker å bytte varen, tilgodelapp eller å heve kjøpet.

2. Send pakken tilbake til oss, adressen finner du  på hjemmesiden vår. Merk: Velger du å sende pakken uten sporingsnummer, har du ingen rettigheter om pakken skulle bli borte.  DESIGN4U betaler ikke for returer, dette må kunden selv stå for.

3. Varen skal være i original emballasje og i samme stand som da du mottok den. Husk å bruke nok og trygg emballasje slik at ikke varene blir ødelagt under sending.

Retur av enkelte bestillingsvarer vil ikke være mulig da disse er å ansees som spesialbestillinger og er unntatt normal angrerett. Ta kontakt med oss på mail dersom du er usikker på om varen kan returneres eller ikke før du gjennomfører et kjøp.

TRANSPORTSKADE

Om det mot formodning oppstår en transportskade, står vi for forsikringen og leverer  et nytt produkt/del snarest mulig!

Du må alltid kontrollere varen og emballasjen ved mottak, og om det er manko i leveransen. Hvis det er emballasjeskade/manko må dette anmerkes på kvitteringen til vår transportpartner ved mottak for å gjøre forsikringen gjeldene. Hvis varen er skadet under transport må kunden ta vare på emballasje samt produktene. Skaden/mankoen må meldes skriftlig til  hello@d4u.no med bilder til oss så snart som mulig.

REKLAMASJON AV VARE

I følge forbrukerkjøpsloven har du alltid 3 års reklamasjonsrett. Reklamasjon innebærer at du gir oss beskjed innen rimelig tid fra du oppdager et mangel ved produktet. Vi sjekker alltid alle varer for eventuelle mangler, så langt det er mulig, før vi leverer dem til deg. Hvis det fortsatt er noe galt med produktet ditt, vennligst kontakt med oss før du returnerer produktet til oss. Vær oppmerksom på at når du returnerer et produkt, ikke klistre etiketter eller frimerker direkte på originalemballasjen. Pakk returen med en ytre emballasje rundt produktets originale kartong. Når vi har mottatt et gyldig reklamasjonskrav, vil vi kontakte deg for å rette feilen eller sende eventuelle returkoder/fraktsedler. Ved retur av en reklamert vare er vi selvfølgelig ansvarlige for returkostnaden.

Klagemål eller synspunkter angående DESIGN4U  tjenester eller produkter bør meddeles til DESIGN4U kundeservice via e-post hello@d4u.no

HVA DEKKES IKKE AV GARANTIEN?

  • Generell slitasje, kuttmerker, riper eller annen skade forårsaket av feil bruk, ulykker, støt eller ytre skader og misfarging forårsaket av feil bruk eller håndtering,
  • Skade og misfarging forårsaket av manglende eller feil pleie/vedlikehold i samsvar med Design4u vedlikeholdsinstruksjoner,
  • Produkter som har vært oppbevart, montert eller brukt på feil måte, misbrukt eller endret, og produkter som har vært utsatt for høye temperatursvingninger, plassert i direkte sollys eller i et miljø der produktet ikke er egnet, for eksempel utendørs eller i et fuktig miljø, for eksempel på et bad.

Retting eller omlevering: Dersom varen har en mangel, kan kjøperen kreve at selgeren retter mangelen eller omleverer tilsvarende vare. Selgeren kan motsette seg kjøperens krav dersom gjennomføringen av kravet er umulig eller volder selgeren urimelige kostnader. Selgeren skal foreta rettingen eller omleveringen innen rimelig tid. Retting eller omlevering skal foretas uten kostnad for kjøperen, uten risiko for at kjøperen ikke får dekket sine utlegg og uten vesentlig ulempe for kjøperen. Selgeren kan ikke foreta mer enn to forsøk på retting eller omlevering for samme mangel, med mindre det foreligger særlige grunner som gjør at ytterligere forsøk er rimelig.

Selv om kjøperen verken krever retting eller omlevering, kan selgeren tilby retting eller omlevering dersom dette skjer uten opphold. Dersom selgeren sørger for slik retting eller omlevering, kan kjøperen ikke kreve prisavslag eller heving.

Prisavslag: Dersom mangelen ikke rettes eller omleveres, kan kjøperen kreve forholdsmessig prisavslag.

Heving: I stedet for prisavslag kan kjøperen heve avtalen, unntatt når mangelen er uvesentlig.

Erstatning: Kjøperen kan også kreve erstatning for økonomisk tap han eller hun lider som følge av at varen har en mangel jf. forbrukerkjøpslovens § 33.