De fleste av møblene fra D4U er ferdig montert og kan bestilles etter ønsket mål.

Produktet ble lagt til i handlevognen

Antall
Totalt

Det er 0 varer i handlevognen. Det er 1 vare i handlevognen.

Totalt antall produkter (inkl. mva)
Totalt (inkl. mva)
Fortsett å handle Fortsett til kassen
Din handlekurv 0
Hva ser du etter?

FORKLARING PÅ DE ULIKE OVERFLATENE OG KJERNEMATERIALENE VI BENNYTER:

 

 

SWISS KRONO sponplate et trebasert platemateriale som fremstilles av trepartikler (spon, sagflis) som påsprøytes lim, strøs ut til en matte og presses til plater under høyt trykk. Sponplaten er nok den mest kjente og brukte byggeplaten .Den er billig, og den veier mindre enn de fleste andre byggeplater.

 

 

EGGER laminat er svært slitesterke og krever normalt ikke vedlikehold, egnet for bruk på steder med stor slitasje, som hoteller, restauranter, butikker, kontorer - ja, til og med flyplassterminaler. Den unike overflaten i Høytrykkslaminat gir kunden garantert slitestyrke og enestående motstandsdyktighet overfor vann, slitasje, falming og flekker.

FINER - sponplate eller MDF (fiberplate) som er pålimt, 0,6mm tykk finér av forskjellige treslag. Finer er utvalgte tynne skiver av eik som er skåret ut av treets stamme med stor presisjon. Dette gir en flott treoverflate med fargespill og åretegninger skapt av naturen.

KRYSSFINER er en plate bestående av tynne finérlag. Flakene er krysslimt i flere lag, som gjør at en kryssfinér-plate har gode styrkeegenskaper og er veldig stabil.
Det er disse egenskapene som gjør at den kan anvendes i mange sammenhenger der en trenger en sterk plate.

MDF materialer er et fabrikkert treprodukt laget av at mykt trevirke som brytes ned til trefibre og kombineres med voks og lim under høy temperatur og høyt trykk for å forme plater og paneler. Det beveger seg ikke som annet treverk, og sprekker ikke. MDF passer perfekt i spesialtilpassede innredninger som for eksempel skap og reoler der man ønsker en helt glatt finish i malt eller lakkert overflate

HELTRE egner seg godt til møbler som skal tåle hard bruk. Vi bruker det i alle konstruksjoner, ben og stoler. Mange bordplater lages i heltre. Fordelen med massivt treverk, er at man kan pusse det kraftig ned hvis det blir skader eller hakk. Det man må være oppmerksom på ved heltre er at dette er materialer som alltid vil bevege seg, og det må vi ta hensyn til i enkelte konstruksjoner. Større plater og flater kan krumme seg og det kan danne seg sprekker. Mange av våre massive spisebord er laget i heltre.

 

 

MARMOR er hundre prosent naturlig materiale med unik farge og mønster. Carrara-marmor det mest populære valget for marmor-benkeplater, da det har et elegant og tidløst utseende. Marmor kan lett bli ripete og flekkete siden det er et svært porøst materiale. Marmor er mindre slitesterk enn granitt og kvarts. Den vil også lettere få merker etter sitrus, kaffe, vin osv..

GRANITT er ett hundre prosent naturmateriale med unik farge og mønster. Mange steder i verden produseres det benkeplater av granitt som brytes fra jordskorpen. Benkeplater av granitt er slitesterke, varmebestandige og varer ved regelmessig og riktig pleie i flere tiår.

 

 

DESIGN4U jobber med å øke andelen bærekraftige materialer. Dette for å tilby et stort utvalg av bærekraftige produkter i sortimentet, og dermed bidra til lavere miljøpåvirkning og på sikt en frisk planet.

Et produkts miljøpåvirkning bestemmes til dels av materialvalg. Noen materialer har lavere miljøpåvirkning siden de ikke krever like mye kjemikalier, energi og vanntilgang som andre.

 

 

Bruksanvisning på vedlikehold

HELTRE MØBLER

Hvert møbel er unikt, og er et resultat av godt håndverk. Møblet er satt sammen av førsteklasses materialer med spennende struktur! Eik er blant de beste materialene for møbler på grunn av
struktur, hardhet og patina.

Oljede overflater krever vedlikehold. Det er viktig at overflatene aldri tørker ut, da kan treverket sprekke. Uten vedlikehold er overflaten ikke tilstrekkelig beskyttet. Hvis flatene er riktig behandlet med olje, tåler den søl fra for eksempel rødvin, vann eller annet.

Husk at heltre er et ”levende” materiale og kan bevege seg i forhold til endringer i luftfuktighet og temperatur. Dette er ikke en mangel ved møbelet, men en naturlig reaksjon på et levende materiale og kan ikke regnes som fabrikasjonsfeil eller reklamasjonsgrunn. Dette er rett og slett treets egenskap. Oljebehandling og lakk fukter treet og minsker risikoen for at de små sprekkene skal dannes. En oljet overflate er ”åpen” så treverket får puste. Heltre møbler kan sprekke selv om man har oljet etter forskriftene. Platen kan også ”slå” seg litt.

Alle møblene som blir levert oljet, må etterbehandles (oljes på nytt) etter kort tids bruk. De 3 første månedene bør ditt nye møbel fra D4U oljes inn for å mette møbelet grundig. Dette gjentas jevnlig etter behov, to til fire ganger i året. Bordplater er ofte mer utsatt for slitasje enn for eksempel bordben/understell. Undersiden av bordplaten må også oljes én gang i året for å hindre uttørring på undersiden, som igjen kan føre til at platen sprekker.

Behandling :

Flatene må være rengjort og tørre før behandlingen. Rengjøring av oljede møbler bør gjøres med plantebasert såpe eller bare vann. Fukt en klut og vask over, la det aldri ligge vann på flatene. Vent til overflaten er tørr før du oljer.

Hell olje på overflaten som skal oljes eller på en ren fille som ikke loer. Påfør oljen i treverkets lengderetning til hele overflaten er mettet med olje. Vent i 20 minutter slik at oljen får trukket godt inn i treverket. Tørk av overskytende olje. Blir oljen liggende til det tørker, kan det bli det blanke flater/flekker.

Dersom treverket reiser seg litt ved behandlingen, så puss lett over i treets lengderetning med fint sandpapir. Rengjør flaten, la det tørke og påfør deretter olje igjen.
Herdetiden på olje kan være inntil 2 uker – det vil si før det er bestandig mot vann og annet.

Utstyr for behandling:

  • ren klut og plantesåpevann eller lunket vann
  • en fille i bomull til å olje med, som ikke loer
  • et rent håndkle til å tørke av overskytende olje
  • olje
  • om nødvendig sandpapir min 180 papir

 

 

FINER

Tre er et levende materiale og vil reagere på lys og daglig bruk. Lys vil påvirke overflaten og fargenyansen vil endre seg over tid. Unngå direkte sollys som kan føre til fargeforskjeller. Den første tiden bør man unngå at dekor står lenge på samme sted. Det kan føre til fargeforskjeller i overflaten. De fleste møbler i finer er påført lakk for å få en fin overflate. En lakkert overflate kan ikke slipes slik ulakkerte overflater kan. Det er derfor viktig å være forsiktig og unngå sterke stoffer som kan skade lakken. Neglelakkfjerner vil for eksempel ødelegge lakken og etterlate hvite flekker som ikke kan repareres. Plasser aldri varme gjenstander som telys og gryter direkte på overflaten. Dette kan etterlate varige merker.

Møbler som har en kombinasjon av finer og heltre vil ha fargeforskjeller. De kan utvikle seg forskjellig over tid, men dette er en del av treets naturlige fargemodningsprosess.
Rengjøring:

Til daglig rengjøring anbefales milde rengjøringsmidler og en halvtørr lofri klut. Unngå microfiberklut og kluter eller rengjøringsmidler med glass eller harde partikler. Harde partikler vil ripe opp lakken og lage små usynlige sprekker som vann kan trenge inn i. På sikt kan dette føre til at lakken krakelerer eller bobler. Flekker må fjernes med en gang for å unngå merker i overflaten. Den beste måten å fjerne disse på er å bruke lunkent vann og en lofri klut, eventuelt skinnklut. Etter vask må overflaten tørkes med en tørr klut. Unngå for mye fukt og at fukt blir etterlatt på overflaten over tid. Flekker som ikke lar seg fjerne kan fjernes med flekkfjerningsmiddel. Husk å teste middelet på et sted som ikke vises før det benyttes på overflaten. Unngå rengjøring med damp da dette kan skade fineren og lakken. Voksolje og olje er en klar overflatebehandling som fremhever treverkets naturlige utseende og tone på en vakker måte. Det er et utmerket valg for de som setter pris på et slitesterkt og tidløst klassisk.

UV-herdet voksolje resulterer i en overflate som er enkel å holde ren.

Lakk blir gjerne brukt til overflater som skal brukes mye, og spesielt til overflater som bør tåle endel søl og man ønsker å slippe vedlikehold. Også når man beiser benyttes stort sett lakk som et toppstrøk. Det er lite som kan måle seg med beskyttelsen som lakk gir. Når lakk benyttes, forsegles treets overflate.

LAMINAT

Til daglig rengjøring anbefales følgende:
Spray laminatrens jevnt på overflaten
La det virke i et par minutter
Tørk bort det overflødige med en fuktig klut.
Tørk bort med en tørr klut.
Anvendes aggresive rengjøringsmidler bør de først prøves på et mindre synlig sted, da de kan medføre misfarginger på møbelet. Etter rengjøring bør overflaten vaskes med rent vann flere ganger.
Visse kjemikalier, sterkt fargende fruktsaft og lignende kan misfarge overflaten, hvis de står over lengre tid, og bør derfor fjernes hurtigst mulig. Streker etter sprittusjer fjernes lettest med sprit, og blyantstreker med viskelær.

Det frarådes å bruke slipende materialer som stålull, skurekrem eller lignende.
Brunsåpe og såpespon er heller ikke velegnet til rengjøring av laminat, da det etterlater en hinne som gjør overflaten matt.
Denne hinnen kan fjernes med å bruke universalt rengjøringsmiddel oppløst i varmt vann.

MDF , STÅL etc. (Pulverlakkert overflater)

Pulverlakkerte overflater kan betegnes som sterke mot slitasje. Renholdet utføres med lett fuktet klut. Flekkfjerning gjøres med allrengjøringsmiddel og i visse tilfeller white spirit.

MDF-møbler er gjerne lakkert med hard maling og vokset i etterkant for å beskytte mot slitasje og smuss. Det er derfor veldig viktig at du vasker møblene godt og går over med rent vann rett etterpå for å fjerne alle kjemikalierester.

Granitt vedlikehold:

Daglig rengjøring:

For rengjøring av granittbenkeplater anbefaler vi å bruke en fuktig klut (mikrofiber), varmt vann og om nødvendig også et nøytralt (pH 7), svakt alkalisk (pH 8-10) eller svakt surt (pH 4-6) rengjøringsmiddel. Det bør foretrekkes bruk av midler som er spesielt beregnet for rengjøring av naturstein. Svært sure eller blekende rengjøringsmidler bør unngås.
Forebygging og fjerning av flekker:
Granittoverflaten bør beskyttes godt mot flekker. Særlig forsiktig bør man være med benkeplater av lyse granittsorter. Unngå at kjemikalier og etsende midler havner på benkeplaten. Man bør også være oppmerksom på at riper forårsaket av metallgjenstander svært lett blir synlige på den slipte og læraktige overflaten.
Den enkleste måten å unngå flekker på benkeplaten er å fjerne smuss umiddelbart så det ikke får tørke eller bli absorbert i steinen. For rengjøring bør det holde med husholdningspapir, vann og vaskemiddel.
Jo lenger stoffet blir værende der etter at det ble skvettet eller sølt på granittoverflaten, desto større er sannsynligheten for at det oppstår en flekk som er vanskelig å fjerne. For fjerning av mer vanskelige flekker anbefaler vi bruk av spesielle midler for rengjøring av naturstein.

Etter bruk av rengjøringsmiddelet anbefaler vi å vaske benkeplaten igjen med vann og vaskemiddel.

Marmor vedlikehold:

Daglig rengjøring:

For rengjøring av kvartsbenkeplater anbefaler vi å bruke en fuktig klut (mikrofiber), varmt vann og om nødvendig også rengjøringsmiddel pH 6-8. Det bør foretrekkes bruk av midler som er spesielt beregnet for bruk på kvartsstein. Svært sure eller blekende rengjøringsmidler bør unngås. Overflaten er følsom for skurende materialer. Marmoroverflaten er følsom for skurende materialer, dvs. at mikroskader kan oppstå både ved bruk av stålsvamp og av tilfeldige sandkorn på kluten.

Forebygging og fjerning av flekker:

Marmor er et porøst materiale med stor absorpsjonsevne, som krever stor forsiktighet og beskyttelse mot smuss og væsker. Unngå at kjemikalier og etsende midler havner på benkeplaten. Vær forsiktig med vanlige matvarer som har mye fargestoffer. For eksempel: kaffe, te, vin, oljer, juice og sitrusfrukter. Vi anbefaler at flekkene fjernes så raskt som mulig med husholdningspapir, vann og vaskemiddel, slik at urenheten ikke tørker eller blir absorbert i steinen. For fjerning av vanskeligere flekker anbefaler vi bruk av spesielle midler for rengjøring av marmor. Etter bruk av rengjøringsmiddelet anbefaler vi å vaske benkeplaten igjen med vann og vaskemiddel.